Oppsummering etter NM på Askøy

Det ble ingen medaljer på oss denne gangen, men mange positive resultater. Vårt største medaljehåp, Hedda Hynne, måtte trekke seg fra mesterskapet på grunn av en lettere skade og tok ingen sjanser nå like før OL. Lena Selen (1985) stilte i sitt første mesterskap og gjorde et imponerende løp på 5000 m med sterke 16.48,41 -- 7. plass og en forbedring med 50 sek. fra tidligere løp. Å løpe i et så stort felt som i NM krever erfaring og det påvirket hennes plassering. Lena var ikke helt våken da «toget gikk» og kom på etterskudd. En runde før mål var hun oppe på 3. plass, men i et forsøk på å hente inn teten kostet for mye i avslutningen.På 10 000 m måtte hun gi seg etter 6000 m på grunn av en liten skade i hoften som hun har slitt med i det siste.

I bildet ser vi fornøyde gutter etter 10 000 m i NM. Fra venstre Trond Ørjan Eide, 30.26,73 (personlig rekord og niendeplass), Ebrahim Abdulaziz, 30. 06,79 (personlig rekord og sjetteplass) og Mats Bjørgum 30. 54,44 (trettendeplass).

 

Ane Bakken Hodt (1995) stilte på 800m. Som vanlig ble det et lureløp i forsøksheatene på 800 og det ble vanskelig å komme videre til en finale. Ane og tvillingsøster June har nye muligheter på NM junior i Brandbu 5.-7. august.

Marianne Løken (1996) debuterte i NM på 400 m hekk. I forsøket løp hun godt i 300 m, men sterk motvind på oppløpet gjorde at hekkepasseringene ikke stemte helt. Likevel var hun bare 2 sekunder fra en finaleplass. En positiv opplevelse for Marianne som lover godt for fortsettelsen.

På mellom og langdistanse kvinner og menn har vi liten konkurranse hjemme i Trøndelag. Det er derfor viktig for utviklingen å komme ut og konkurrere i store felt med skikkelig kvalitet, og kanskje var det mangelen på dette dette som ble avgjørende for at vi ble uten medalje denne gangen.

Vi var en fin sammesveiset tropp under NM, som fikk mange positive opplevelser og inspirasjon for videre trening/satsing mot nye mål i tiden fremover.

Arnfinn Ofstad

Hovedleder