Minneord over Ivar Aandahl

Vår friidrettsutøver i Strindheim IL, Ivar Aandahl, omkom i Innerdalens majestetiske landskap 18. august, 73 år gammel. Ivar var medlem i idrettslaget fra ung alder, og konkurrerte både på bane og i terrengløp som gutte- og juniorløper. Etter en lang pause kom Ivar tilbake til friidretten i Strindheim IL, som veteranløper i meget voksen alder. Senest i vår var han med på laget som vant veteranklassen i Holmenkollstafetten. Det var på mellomdistansene Ivar hevdet seg best og i år er han blant de 20 beste på landsoversikten for 5 km i aldersklasse 70-74 år.

Ivar tok sin utdannelse som arkitekt her i Trondheim, men startet yrkeskarrieren i Oslo hvor han giftet seg og stiftet familie. Da faren døde, flyttet familien til Trondheim og bodde siden i familieboligen på Kuhaugen. Etter returen til Trondheim ble Ivar en verdifull bidragsyter, både på og utenfor arenaen. Det var aldri nei fra ham når det gjaldt å stille opp på dugnader og å delta som funksjonær når løp skulle arrangeres. Typisk var det at Ivar tok jobben med å være ledsager med sykkel foran feltet eller etter siste løper. Hans patriotisme for Strindheim idrettslag var sterk. 

Ivar var også en meget habil skøyteløper med imponerende meritter og tider. Han har flere medaljer fra internasjonale mesterskap i veteranklassene og konkurrerte i skøytemetropoler som Calgary og Inzell, foruten selvsagt i Vikingskipet på Hamar.  Ivar var i meget god fysisk form helt til det siste, og han var meget glad i naturen som det friluftsmenneske han var. Ikke minst var han glad i fjellet, med en forkjærlighet for Trollheimen, som skulle bli hans siste valfartssted. 

Ivar ble minnet i Svanholms seremonirom tirsdag 30. august, der langt over 100 mennesker var til stede. De fremmøtte fikk høre om et menneske som var særdeles dedikert til sine oppgaver og interesser. Ivar var velvilligheten selv og hadde en særdeles likandes og mild fremtoning. Våre tanker går til Ivars nærmeste familie – kona Kjellrun, døtrene Mari og Hanne og de tre barnebarna.  Vi lyser fred over Ivars minne. 

På vegne av friidrettsvenner i Strindheim IL

Even Løkken

 

Ivar Aandahl 2